Kuipers keert terug na emotionele weken: 'Ik kan weer genieten op het veld'

Kuipers keert terug na emotionele weken: 'Ik kan weer genieten op het veld'

29-10-2022 23:29
5

Bas Kuipers is blij om weer op het voetbalveld te staan. De Go Ahead Eagles-aanvoerder liet de afgelopen twee wedstrijden schieten en won bij zijn rentree met 3-1 van Excelsior.

Voor vanavond speelde Kuipers voor het laatst tegen sc Heerenveen op 15 oktober. Na afloop van dat duel vertelde hij dat zijn vader twee hersenbloedingen had gehad. Twee dagen na de wedstrijd tegen de Friezen overleed de vader van Kuipers, waardoor de aanvoerder de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport en het competitieduel met NEC aan zich voorbij liet gaan.

"Het is heel fijn om hier te zijn. Het leven gaat door", zegt Kuipers bij ESPN. "Hier voel je dat er heel veel warmte is", doelt hij op De Adelaarshorst. "Ik kan weer genieten op het veld. Dat is mooi, dat is fijn."

Go Ahead is door de overwinning op Excelsior al zeven wedstrijden ongeslagen. Vorige week leek de Deventer club ook van NEC te winnen, maar door twee late tegengoals werd het 3-3. Kuipers kneep hem kort, toen de Kralingers zaterdagavond 3-1 maakten. "Je gaat altijd even denken: het zal toch niet? Maar we deden het beter en we hebben ervan geleerd."