Parsons sloeg advies van bondscoach in de wind: 'Beter naar hem moeten luisteren'

Parsons sloeg advies van bondscoach in de wind: 'Beter naar hem moeten luisteren'

30-10-2022 09:53
17

Mark Parsons vond trainer zijn van de Oranje leeuwinnen de zwaarste baan die hij in het vrouwenvoetbal heeft gehad. Dat vertelt de Engelse oefenmeester in gesprek met The Athletic.

"Ik ben echt in het hol van de leeuw gesprongen", vertelt Parsons over de tijd bij Nederland. "Het was de zwaarste baan die ik ooit heb gehad. Ik heb alles gegeven en mijn staf heeft me ook enorm geholpen. Het was een hele uitdagende situatie en de match tussen mij en Nederland was er ook niet echt." Parsons kwam over van de Portland Thorns om de opvolger te worden van Sarina Wiegman.

Uiteindelijk moest de oefenmeester na een jaar afscheid nemen van de KNVB, maar de trainer vond zelf dat de resultaten nog niet eens tegenvielen. "Ik denk dat de resultaten wel oké waren. Objectief gezien waren de resultaten in lijn met waar het team op dat moment stond. In 2019 hebben ze met die plaats in de WK-finale echt boven verwachting gepresteerd."

Parsons kreeg ook nog advies van een grote naam binnen de KNVB. Bondscoach Louis van Gaal gaf de trainer nog wat wijze raad. "De media ga je nooit aan je zijde krijgen vertelde hij. Louis heeft me wel gewaarschuwd. Ik wou dat ik beter naar hem had geluisterd."