FC Groningen geeft glansoverwinning tegen PSV geen vervolg in duel met FC Emmen

30 oktober 2022 om 14:08

FC Groningen heeft zondagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Beide ploegen blijven door dit gelijke spel in degradatie gevaar.

Bij FC Groningen keerde Peter Leeuwenburgh terug onder de lat. Ook aanvoerder Joey Pelupessy begon vanaf de aftrap. Ragnar Oratmangoen kreeg de voorkeur van trainer Frank Wormuth boven Paulos Abraham. Richairo Zivkovic speelde bij FC Emmen tegen zijn oude club uit het noorden van het land.

In de eerste helft gingen de kansen op en neer tussen beide ploegen. Ole Romeny van FC Emmen en Cyril Ngonge van FC Groningen kregen allebei een grote kans op de openingstreffer, maar gescoord werd er niet. Ook in de tweede helft gingen de kansen wat over en weer, maar een doelpunt werd er uiteindelijk nooit gemaakt. Trainers Wormuth en Dick Lukkien speelden daardoor met 0-0 gelijk.

Door het gelijke spel loopt FC Emmen een puntje uit op achtervolger en hekkensluiter FC Volendam. De club uit het vissersdorp komt later op de zondag nog in actie tegen AZ. FC Groningen loopt één puntje uit op NEC en Vitesse. Door dat gelijke spel stijgen ze wel twee plekken ten koste van de Gelderse ploegen.