Van Bommel verliest weer met Antwerp: Na Genk ook Charleroi te sterk

30 oktober 2022 om 22:56

Royal Antwerp FC heeft zondagavond met 1-0 verloren op bezoek bij Sporting Charleroi. Bij de ploeg van trainer Mark van Bommel stonden zowel Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp als Calvin Stengs in de basis. 

Van Bommel begon met Antwerp flitsend aan het seizoen, maar de laatste weken is er flink de klad ingekomen. Na eerdere nederlagen tegen Kortrijk, Standard Luik en Racing Genk was ook Charleroi zondag te sterk. 

Charleroi-spits Ahmed Benbouali opende na 35 minuten de score. Dat Antwerp voor rust de stand niet alweer gelijk trok, was haast een wonder te noemen. De grootste kans viel vlak voor het rustsignaal. Stengs verscheen alleen voor de keeper na een pass van Janssen, maar wist vervolgens de uitblinkende Hervé Koffi niet te passeren. 

Ook na rust wist Antwerp niet tot scoren te komen, ondanks een kleine zeventig procent balbezit. Het gat met koploper Genk bedraagt inmiddels zeven punten. Komende zondag staat voor Van Bommel, die deze week slachtoffer was van een mislukte overval, het volgende duel op het programma. Dan is het Anderlecht van landgenoot John Veldman de tegenstander.