Gescheurde kruisband na ontwijken van beker bier: 'Dit kan einde carrière zijn'

Gescheurde kruisband na ontwijken van beker bier: 'Dit kan einde carrière zijn'

01-11-2022 19:34
30

Jordy van der Winden zit in zak en as: bij het ontwijken van een vliegende beker bier heeft de 28-jarige verdediger van FC Den Bosch voor de derde keer zijn kruisband afgescheurd. Het is de vraag of hij zijn carrière nog kan voortzetten.

Van der Winden raakte in de eerste minuut van de uitwedstrijd tegen Willem II geblesseerd door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Faris Hammouti opende de score, de verdediger rende erop af om het feestje mee te vieren en probeerde daarbij een vliegende beker bier te ontwijken. Vervolgens verdraaide hij zijn knie.

"Toen ik opzij stapte, voelde en hoorde ik het in mijn knie knappen. Eigenlijk wist ik toen meteen wat er aan de hand was", vertelt Van der Winden aan het Brabants Dagblad. Dat een biertje hem fataal is geworden, is extra zuur. "Dat moet stoppen. Volle bekers uit frustratie naar spelers van de tegenpartij gooien, dat slaat nergens op."

Van der Winden hoeft waarschijnlijk niet onder het mes en wacht een revalidatie van zes maanden. Maar: "Als het herstel op deze manier niet slaagt, moet ik me misschien toch nog laten opereren. En dan lig ik er nog veel langer uit. Dat zou het einde van mijn carrière kunnen zijn, inderdaad. Maar daar denk ik nog niet aan."