Spelersrapport: Ajax verlaat Champions League met twee uitblinkers, één dissonant

01-11-2022 22:55
135

Ajax heeft de Champions League-campagne afgesloten met een 1-3 overwinning op Rangers FC. VoetbalPrimeur maakt rapport op en kiest twee uitblinkers.

Remko Pasveer - 6: de doelman van Ajax had - net als in Amsterdam - weinig te vrezen van Rangers. Zijn gestuntel in de slotfase kost hem een half punt. Aan de Rangers-goal kon Pasveer niets doen.

Jorge Sánchez - 5: het is (nog) niet van Champions League-niveau wat Sánchez laat zien in het shirt van Ajax. De Mexicaanse zomeraankoop viel niet voor het eerst uit de toon in Glasgow.

Jurriën Timber - 7: geen vuiltje aan de lucht voor Timber, die op alle vlakken de baas was. Het enige schrikmoment was de trap die hij in de tweede helft kreeg. Timber kon de wedstrijd na een blessurebehandeling voortzetten.

Calvin Bassey - 7,5: de voormalige Rangers-verdediger voelt zich nog steeds thuis op Ibrox. Bassey speelde één van zijn beste wedstrijden voor Ajax en was voor de povere Schotten een onwrikbare muur.

Owen Wijndal - 7: door een steile helling achter het doel zat zijn avond er nog voor rust op. Voor dat moment speelde Wijndal heel behoorlijk, met een voorassist bij de 0-1 en assist bij de 0-2.

Edson Álvarez - 6: zelfs Álvarez zag op verschillende momenten zijn kans schoon om ten aanval te trekken. Dat hij daar niet op zijn best is, bleek ook. In de slotfase veroorzaakte hij een strafschop.

Kenneth Taylor - 6: de teruggekeerde Taylor begon zwak en pakte een gele kaart na gevaarlijk balverlies op het middenveld. Daarna speelde hij een degelijke wedstrijd, maar bij zijn wissel droop de onvrede ervan af.

Dusan Tadic - 6: onzichtbaar, dat was Tadic, die wel weer een assist gaf, in grote delen van de wedstrijd. De aanvoerder van Ajax is nog steeds niet de oude, maar blijft waarschijnlijk onomstreden in Amsterdam.

Steven Berghuis - 8: de laatste weken is Berghuis uitgegroeid tot de spil van Ajax en die lijn trok hij dinsdagavond door met een overtuigend optreden én een subtiele goal. Na een klein uur gewisseld, uit voorzorg. Dat zegt genoeg over zijn status.

Mohammed Kudus - 8: vijf basisplaatsen in de Champions League, vier doelpunten. Dat is een rapport waarmee je kunt thuiskomen. Kudus werkte ook zonder bal keihard en was één van de twee uitblinkers bij Ajax.

Steven Bergwijn - 6: in de jacht op een broodnodig doelpunt wilde het maar niet lukken. Bergwijn speelde zeker niet zijn beste wedstrijd. Na een ijzersterke seizoenstart zit de klad erin.

Invallers
Devyne Rensch - 6,5: viel na 44 minuten in voor Wijndal en gaf een schitterende bal op Kudus, wiens goal werd afgekeurd. Ook vanaf de linkerkant kan Rensch prima uit de voeten.
Davy Klaassen - 6: viel na 55 minuten in voor Berghuis en kon niet laten zien waarom hij een basisplaats zou moeten hebben. Pech voor Klaassen: in de tweede helft was het ook geen wedstrijd meer om makkelijk uit te blinken.
Florian Grillitsch - x: viel na 86 minuten in voor Taylor en speelde te kort voor een beoordeling.
Francisco Conceição - x: viel na 86 minuten in voor Bergwijn en scoorde meteen, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Alfred Schreuder - 6,5: de start van zijn examenweek - over vijf dagen komt PSV naar Amsterdam - is goed verlopen. Door wat sneller te wisselen had Schreuder zijn elftal misschien een nieuwe impuls kunnen geven in de tweede helft.