Schreuder ontwijkt Ocampos-vragen: 'Je moet vooral ook naar andere jongens kijken'

Schreuder ontwijkt Ocampos-vragen: 'Je moet vooral ook naar andere jongens kijken'

02-11-2022 09:48
50

Alfred Schreuder stelt dat Francisco Conceição geduldig moet blijven. De negentienjarige Portugees maakte dinsdagavond de derde Ajax-treffer tegen Rangers FC en gaf daarmee zijn visitekaartje af. 

Voor Conceição was het zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Ajax. Op de persconferentie na de 1-3 zege kreeg Schreuder de vraag of de buitenspeler al rijp is voor een basisplaats. "Hij ontwikkelt zich goed, dat is goed om te zien", reageert de trainer. "Hij had vandaag niet al te veel minuten, maar je ziet wel dat hij dreiging heeft. Die jongen moet geduldig blijven en hard blijven werken, dan komt dat vanzelf."

Dat Conceição mocht invallen, betekende dat Lucas Ocampos wederom negentig minuten op de bank bleef. De Argentijn werd op Deadline Day gehaald, maar kan nog geen vuist maken in Amsterdam. "Je moet vooral ook naar andere jongens kijken", aldus Schreuder. "De ontwikkeling van Conceição is goed, die is ook gekocht door ons. We kiezen ervoor om Francisco dan nog die speelminuten te geven. Dat is niets tegen Ocampos." Het is de vraag of Ocampos meer aan spelen toe gaat komen. "Dat gaan we zien, dat ligt ook aan hem."