Ajax-opleidingsproduct heeft gokproblemen: 'Wel probleem als je met 28K speelt...'

Ajax-opleidingsproduct heeft gokproblemen: 'Wel probleem als je met 28K speelt...'

02-11-2022 18:20 Laatste update: 18:56
60

Gino van Kessel heeft een boekje opengedaan over zijn gokverslaving. Het voormalige talent van Ajax stelt dat hij in de afgelopen jaren een 'dubbelleven' heeft geleid.

Een maand geleden maakte Van Kessel, die na een tour door heel Europa clubloos is, bekend dat hij met een gokverslaving kampte. Nu vertelt de aanvaller daar meer over in ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. "In de afgelopen jaren leidde ik een soort dubbelleven", begint hij. "Mijn gokverslaving speelde zich vooral op de achtergrond af. Drie jaar geleden is het bij mijn omgeving bekend geworden. Ik dacht dat ik sterk genoeg was om zelf te stoppen, maar het is me nooit constant gelukt."

Van Kessel vertelt vervolgens hoe zijn verslaving in zijn werk ging. "Uiteindelijk wil je steeds meer en meer. Ik verdiende bij Slavia Praag 30 duizend euro per maand. Als je dan met 28 duizend speelt is het wel een probleem... Het maakte niet uit hoeveel geld ik had, het ging toch wel op. (...) Ik begon dan te spelen en dan ging het elke keer maar door en door en door. Dan ging het van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik ermee geconfronteerd en dan probeerde ik altijd een smoes te verzinnen om mezelf eruit te praten."

"Ik probeerde de dingen die ik moest gaan betalen met gokken op te lossen. Dat heeft me alleen maar verder en verder de put in gezogen. Het is een heel groot probleem. (...) Dan heb je dat twee maanden gedaan en zijn er ineens vijftig à zestig ruggen doorheen gegaan. Shit, dat was wel een mooie auto die ik had kunnen hebben."

Van Kessel is nu gestopt met gokken. Hij is daar uiteraard blij mee en probeert zich nu weer op voetballen te focussen. "Ik hoop binnenkort ergens mee te trainen bij een club. Ik wil vanaf januari ergens een contract tekenen en mezelf in de kijker spelen. Ik ben 29, ik denk dat ik nog wel wat jaartjes mee kan. Als ik weer fit ben, denk ik dat ik wel mee kan in de top van de Keuken Kampioen Divisie of in de middenmoot en onderkant van de Eredivisie."