Kuyt kiest voor koerswijziging: 'Dan ben je niet in staat om voor ADO te spelen'

Kuyt kiest voor koerswijziging: 'Dan ben je niet in staat om voor ADO te spelen'

02-11-2022 19:42
28

Dirk Kuyt heeft maatregelen genomen op de training van ADO Den Haag, na de nederlaag tegen Helmond Sport. De trainer liet zette zijn spelers flink aan het werk, in de hoop op verbetering.

ADO leek de weg omhoog net gevonden te hebben in de Keuken Kampioen Divisie, maar een kleine week geleden ging het op bezoek hij Helmond toch plots mis. Kuyt koos er daarna voor het eerst voor om met de harde hand te regeren. Iets wat hij voorheen niet deed. Zo verscheen hij na de wedstrijd tegen Helmond al niet in de kleedkamer. Daarnaast moesten de ADO-spelers op de training ruim een half uur van lijn tot lijn rennen op de training.

"Ik wilde hen laten zien dat het soms nodig is om jezelf pijn te doen", legt Kuyt uit bij het Algemeen Dagblad. "We willen allemaal mooie doelpunten maken en aan de bal zijn. Maar zo werkt het niet in het voetbal. Je moet er gewoon keihard voor werken en als je dat niet doet, heb je aan mij de verkeerde. Dan ben je niet in staat voor ADO te spelen. Al heb ik wel tegen de groep gezegd dat ze het niet als straftraining moesten zien."