Van der Vaart doet Oranje-voorspelling: 'Gevoel heb ik, weet hoe Van Gaal denkt'

Van der Vaart doet Oranje-voorspelling: 'Gevoel heb ik, weet hoe Van Gaal denkt'

02-11-2022 21:17
40

Rafael van der Vaart heeft zijn licht laten schijnen over de situatie in de aanval bij Oranje. De oud-international denkt dat Donyell Malen onder bepaalde voorwaarden een belangrijke rol zou kunnen vervullen op het WK, terwijl hij verwacht dat Vincent Janssen de voorkeur boven Brian Brobbey krijgt.

Malen zat door blessureleed al even niet meer bij Oranje, maar de aanvaller van Borussia Dortmund zit wel bij de voorselectie voor het WK. Woensdagavond speelt de Nederlander met Borussia Dortmund tegen FC Kopenhagen. Voor Van der Vaart is dat reden om Malen bij Ziggo Sport onder de loep te nemen. "Het is een héle goede speler, maar voor hem wordt het ook tijd om regelmatig beslissend te zijn."

"We weten wat hij kan, maar in het Nederlands elftal hebben we natuurlijk weel van dezelfde soort spelers als Malen: Memphis, Danjuma, Bergwijn en Lang", gaat Van der Vaart verder. "Maar als je met twee spitsen gaat spelen... Malen is daar wel ideaal voor, om achter de hand te hebben." Vervolgens krijgt Van der Vaart de vraag of hij Malen mee zou nemen naar het WK. "Als hij in vorm is, zou ik hem misschien nog wel opstellen. Memphis heeft het altijd goed gedaan bij Oranje, dus hij gaat spelen. Maar als Malen echt in vorm is, heeft hij wel iets wat anderen niet hebben."

Janssen en Brobbey lijken samen ook te strijden om één plekje in de WK-selectie. Van der Vaart denkt te weten op wie de keuze gaat vallen. "Ik vind dat Janssen het altijd heel goed gedaan heeft, dus ik denk dat hij ook meegaat. Dat gevoel heb ik, als ik weet hoe Van Gaal denkt. Brobbey zijn tijd komt nog wel."