El Ghazi geeft interview in Engeland: Ik heb geen kans gekregen, heel zwaar'

El Ghazi geeft interview in Engeland: "Ik heb geen kans gekregen, heel zwaar'

03-11-2022 11:20
23

Anwar El Ghazi baalt als een stekker van zijn laatste jaar in Engeland. Bij Aston Villa en Everton heeft de 27-jarige aanvaller, die in de zomer naar PSV verhuisde, voor zijn gevoel geen eerlijke kans gehad.

El Ghazi kwam niet voor in de plannen van toenmalig Aston Villa-manager Steven Gerrard en een tussentijdse huurtransfer naar Everton pakte ook niet uit zoals gehoopt. "Als er iets misgaat, kijk ik altijd als eerst naar mezelf en geef ik niet meteen een ander de schuld", zegt hij in een interview met The Athletic. "Maar vorig seizoen had ik meer kansen moeten krijgen."

Drie dagen na zijn overstap van Aston Villa naar Everton werd Rafa Benitez, die manager die zich sterk maakte voor El Ghazi's komst, de laan uitgestuurd. "Dat was gewoon pech." Bij opvolger Frank Lampard kon hij weinig goed doen. "Ik heb geen kans gekregen... Ik ga niet liegen: het was een heel zware periode voor mij. Heel zwaar. Maar ik ben altijd hard blijven werken."

Deze zomer koos de tweevoudig Oranje-international, die mogelijk met Marokko naar het WK gaat, voor een terugkeer naar Nederland. "Ik had een heel goed gesprek met Ruud van Nistelrooij en Marcel Brands. Ik voelde me weer geliefd, dat was het belangrijkst. Eigenlijk wilde ik Aston Villa niet verlaten, maar mijn contract liep nog maar één jaar door en bij PSV zat een trainer die me graag wilde. Het was geen makkelijke keuze."