Hofland over ophef na Hornkamp-Wissel: 'Geluiden dat ik hem kapot maak zijn onzin'

Hofland over ophef na Hornkamp-Wissel: 'Geluiden dat ik hem kapot maak zijn onzin'

03-11-2022 16:15 Laatste update: 17:06
13

Willem ll-trainer Kevin Hofland heeft om de tafel gezeten met Jizz Hornkamp, die afgelopen vrijdag na een vroege wissel gefrustreerd van het veld stapte. Hornkamp kan zich vinden in de kritiek van zijn trainer, die hem verweet afspraken niet na te komen. De wissel zorgde voor de nodige ophef, iets waar Hofland zich behoorlijk aan stoorde. 

Willem ll, dat uiteindelijk met 2-1 verloor van Jong Ajax, werd de eerste dertig minuten op De Toekomst van het kastje naar de muur getikt. Hofland keek dit met lede ogen aan, en haalde zijn spits naar de kant. 

De oud-trainer van Fortuna Sittard blikte donderdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met koploper Heracles Almelo nog eens terug op het voorval. "We hebben met hem gepraat en beelden bekeken. Hij deed aan de bal en in het druk zetten niet wat er van hem verwacht werd. Jizz was daar zelf ook niet tevreden over. Ik ken ‘m goed, natuurlijk was hij teleurgesteld dat hij er zo vroeg uit werd gehaald", aldus Hofland, geciteerd door het Brabants Dagblad

Inmiddels is het weer koek en ei tussen de trainer en aanvaller, die het eens was met de kritiek van zijn oefenmeester. "We hebben daar een uitstekend gesprek over gevoerd, hij heeft het echt prima opgepakt en we hebben het op een goede manier afgesloten." Hofland heeft zich geërgerd aan alle ophef die er onstond na de wissel. Een aantal mensen beschuldigde hem ervan Hornkamp daarmee te beschadigen. "Het liefst voer ik altijd alleen maar publiekswissels door, maar zo werkt het niet. De geluiden dat ik hem met die wissel kapotmaak, of wat dan ook, zijn onzin."