De Wit kritisch maar toch tevreden: 'Uiteindelijk is het knap dat je hier wint'

De Wit kritisch maar toch tevreden: 'Uiteindelijk is het knap dat je hier wint'

03-11-2022 22:08
4

Dani de Wit is blij met de overwinning van AZ op SC Dnipro-1, maar volgens de middenvelder kan het spel van de Alkmaarders echt wel beter. Bij NOS vertelt De Wit over de goede punten en slechte punten van het spel van AZ.

"Alle wedstrijden waren bij ons te spannend, maar als je er vijf van de zes wint dan is dat gewoon goed", vertelt een tevreden ogende De Wit. "We krijgen alleen zo’n doelpunt echt te makkelijk tegen, dat komt bij ons veel te vaak voor. Elke kans die we tegen krijgen lijkt een goal te zijn en dat moet er echt wel uit. We moeten meer vanuit de cleen sheet spelen en een stuk scherper zijn op hoe we verdedigen. Onnodig maken we het onszelf te lastig."

Uiteindelijk overheerst toch de opluchting bij de middenvelder. "Ik ben wel tevreden, want uiteindelijk weten wij ook dat het beter kan. Zij hebben ook echt wel goede spelers dus dan is het gewoon knap dat je hier met 2-1 wint. Nu moeten we vooruit kijken, maar eerst spelen we nog twee competitie wedstrijden. Daarna bereiden we ons voor op de volgende thuiswedstrijden na het WK."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie