Ajax heeft twijfelgevallen voor topper tegen PSV: 'Maar ziet er op zich goed uit'

Ajax heeft twijfelgevallen voor topper tegen PSV: 'Maar ziet er op zich goed uit'

04-11-2022 14:30 Laatste update: 15:23
139

Alfred Schreuder heeft een blessure-update gegeven bij Ajax, in aanloop naar de topper tegen PSV. Achter de namen van Steven Berghuis en vooral Owen Wijndal staan een vraagteken voor dat duel. Schreuder wil ook niet spreken van een voorschot op de titel bij een overwinning op de Eindhovenaren.

Zondagmiddag staan Ajax en PSV tegenover elkaar. Bij Ajax hebben Brian Brobbey, Owen Wijndal en Steven Berghuis last van fysieke kwaaltjes. "Het ziet er op zich goed uit", laat Schreuder weten op de persconferentie. "Wijndal heeft vandaag (vrijdag, red.) niet kunnen trainen, maar we hopen dat hij morgen wat meer kan doen. Voor Berghuis geldt hetzelfde. Brian heeft vandaag wel mee kunnen trainen. Dat is goed. We gaan morgen kijken hoe zijn reactie is."

Volgens Schreuder heeft Berghuis meer kans om op tijd fit te zijn dan Wijndal. "Maar Owen zal er ook alles aan doen om te spelen. Vandaag zag zijn enkel met wandelen er prima uit. Maar je moet kijken hoe zich dat ontwikkelt als hij gaat hardlopen. Dat kon hij nog niet doen, maar die jongen heeft het goed gedaan. Hij zal er dus alles aan doen om te spelen."

Als Ajax van PSV wint, kunnen de Amsterdammers na de inhaalwedstrijd tegen Vitesse zeven punten meer hebben dan PSV. Schreuder weigert echter om over een mogelijk voorschot op de titel te spreken. "Dat zou een gevaarlijke uitspraak kunnen zijn, de competitie is nog lang niet beslist. Feyenoord is ook een geduchte concurrent, net als AZ. Uiteindelijk moeten we naar onszelf kijken en er alles aan doen om te winnen van PSV. Als het gat dan zeven punten is, dan zou dat uitstekend kunnen zijn voor ons. Maar we moeten ook onze inhaalwedstrijd tegen Vitesse nog spelen."