Van Nistelrooij strooit met complimenten bij PSV: 'Geweldig als je 17 bent'

Van Nistelrooij strooit met complimenten bij PSV: 'Geweldig als je 17 bent'

04-11-2022 16:22
93

Ruud van Nistelrooij voelt de blijdschap van Emmanuel van de Blaak. De nog maar zeventienjarige verdediger maakte donderdagavond zijn PSV-debuut, op bezoek bij Bodø/Glimt.

Vrijdag gaf Van Nistelrooij een persconferentie om vooruit te blikken op de topper tegen Ajax. De PSV-coach stond echter ook nog stil bij het mooie verhaal van Van de Blaak. "Hij heeft zijn debuut gemaakt, dat is een geweldig moment als je zeventien jaar bent en terug bent van een kruisbandblessure", laat hij optekenen door Voetbal International.

"Hij is een groot talent uit de opleiding. Ook andere jongens uit de opleiding doen het goed", gaat Van Nistelrooij verder. "Bakayoko heeft zijn eerste Europese goal gemaakt, Oppegård heeft negentig minuten gespeeld, Ledezma en Hoever ook. De jonge jongens hebben zich goed laten zien."

Van de Blaak komt uit de eigen opleiding van PSV en moest recent nog herstellen van een zware knieblessure. Nu is de Bredanaar weer helemaal fit. Het is nog niet duidelijk of hij ook bij de wedstrijdselectie zit tegen Ajax.