Beroep van AZ afgewezen: De Wit dreigt topper tegen PSV te missen

Beroep van AZ afgewezen: De Wit dreigt topper tegen PSV te missen

05-11-2022 12:28
54

AZ moet het waarschijnlijk zonder Dani de Wit stellen in de Eredivisie-clash met PSV van volgende week. De tuchtcommissie van de KNVB heeft het beroep van de Alkmaarders tegen de schorsing van de 24-jarige middenvelder afgewezen. 

De Wit werd vorige week tegen FC Volendam al na een kwartier van het veld gestuurd vanwege een stevige tackle op Robert Mühren. Hoewel hij erkende dat de rode kaart terecht was, hoopte hij op coulance van de KNVB. De aanklager deed hem desondanks een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Die straf accepteerde AZ niet, mede met het oog op de topper tegen PSV.

De Alkmaarders pleitten vrijdagavond bij de tuchtcommissie om strafvermindering, waarop de aanklager de strafeis zelfs verhoogde naar drie wedstrijden onvoorwaardelijk. Daar ging de tuchtcommissie niet in mee, maar de straf werd ook niet verlaagd. AZ heeft de optie om nogmaals in beroep te gaan. Als de club dat niet doet, dan is De Wit er niet bij tegen PSV. Tegen RKC Waalwijk ontbreekt hij zondag sowieso.