Piqué belooft Barça-terugkeer: 'Hier geboren en zal hier sterven'

Piqué belooft Barça-terugkeer: 'Hier geboren en zal hier sterven'

06-11-2022 07:43
53

Gerard Piqué heeft zaterdag op emotionele wijze afscheid genomen van FC Barcelona. De 35-jarige verdediger beloofde echter terug te keren bij de Catalaanse grootmacht.

"Dank jullie allemaal", begon Piqué zijn afscheidsspeech na het La Liga-duel met Almería (2-0) in Camp Nou. "Als je ouder wordt in het leven, besef je dat je soms afscheid moet nemen als je ergens van houdt." De fans schreeuwden vervolgens massaal 'president, president!'. Het clubicoon zette de deur op een kier. "Ik ben ervan overtuigd dat ik hier in de toekomst zal terugkeren."

"Er is zoveel liefde tussen Barça en mij, dat het tijd is om elkaar wat ruimte te gunnen", vervolgt Piqué met de tranen in zijn ogen. "Dit is geen vaarwel. Ik ben al eens vertrokken bij deze club toen ik zeventien jaar was, maar mijn opa schreef me na mijn geboorte al in als lid van de club. Ik ben hier geboren en ik zal hier sterven."

Piqué won liefst acht landstitels en drie keer de Champions League met Barcelona. Zijn ploeggenoot Sergio Busquets, die jarenlang met hem samenspeelde, spreekt van een 'spectaculaire nalatenschap'. "Hij heeft van Barcelona één van de beste clubs ter wereld gemaakt. Hij heeft geschiedenis geschreven. Hij heeft alles voor de club gegeven. Als geen ander voelt hij deze club aan."