Van Nistelrooij voerde lang gesprek met Brands: 'Iedereen loopt weg met hem'

Van Nistelrooij voerde lang gesprek met Brands: 'Iedereen loopt weg met hem'

06-11-2022 11:11 Laatste update: 11:41
46

Marcel Brands is heel tevreden over de beginperiode van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV. De algemeen directeur van de Eindhovenaren wist de twijfels bij de oud-international weg te nemen tijdens een gesprek.

"Ik vind dat hij zich naar buiten toe uitstekend presenteert. Intern is hij heel gericht bezig. Het enige dat je kunt zeggen, is dat hij soms wat ongeduldig is", vertelt Brands bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij wil ontwikkelingen sneller zien. Zo'n wedstrijd als tegen SC Cambuur heeft hij veel moeite mee. Daarin speelt Fred Rutten een heel goede rol, een ervaren coach die gepokt en gemazeld is. Maar tot op heden loopt iedereen binnen de club weg met Ruud."

Dat terwijl de voormalig topspits aanvankelijk twijfelde of hij al in moest stappen. Pas nadat Brands algemeen directeur werd, veranderde hij van mening. "Het ging heel toevallig. Ik zat nog in Engeland en het was nog niet bekend dat ik directeur zou worden bij PSV. Op een zaterdagochtend, toen ik volop in onderhandeling was met PSV, belde hij mij op. Hij zei: kunnen we binnenkort een bakkie drinken? Ik wil eens met jou sparren over mijn trainerscarrière. Ik zei: Ruud, dan moet ik je één ding vertellen, ik ga waarschijnlijk dit weekend een contract tekenen bij PSV."

Brands en Van Nistelrooij gingen vervolgens om tafel, waarin de trainer vertelde dat hij er geen goed gevoel over had na een gesprek met Toon Gerbrands en John de Jong. "Het was een beetje van: we moeten spelers verkopen, we hebben nog een gat. Hij kreeg niet het gevoel dat er ambitie was. Hij had niet het gevoel dat hij het moest doen. Toen hebben wij drie uur zitten praten en hij ging wat enthousiaster de deur uit dan ik misschien verwacht op. Hij belde later op en zei: ik wil er voor gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie