Engeland-spits Toney beschuldigd van verdachte gokactiviteiten: 'Geen commentaar'

Engeland-spits Toney beschuldigd van verdachte gokactiviteiten: 'Geen commentaar'

06-11-2022 13:21
10

De FA heeft een onderzoek ingesteld naar Ivan Toney, die beschuldigd wordt van het gokken op wedstrijden. De 26-jarige Toney zit bij de voorselectie van Engeland voor het WK in Qatar.

Volgens The Daily Mail loopt het onderzoek naar de Brentford-spits al zeven maanden, maar is er van een officiële aanklacht vooralsnog geen sprake. Het zou gaan om gokactiviteiten van jaren terug, toen de rechtspoot nog niet actief was voor Brentford. Daarnaast zijn er geen aanwijzingen die er op zouden duiden dat Toney op eigen wedstrijden heeft ingezet. 

De Engelsman vreest daarom ook niet voor een straf. In een bericht op Twitter laat hij weten mee te werken met de FA, en verder geen commentaar te zullen geven. Ook zijn club heeft in een officieel statement laten weten geen uitlatingen te doen over de situatie. 

Mocht Toney geschorst worden, dan gaat er een streep door zijn WK. De aanvaller speelde nog geen duel voor Engeland, maar maakte tijdens de laatste interlandperiode wel deel uit van de selectie. Hij hoopt dat die speelminuten in Qatar wel komen. 'Ik ben een trotse Engelsman en het is van kinds af aan mijn droom geweest om voor mijn land de spelen in een WK-finale.'