RKC Waalwijk legt AZ op de pijnbank aan de hand van invaller Bakkali

06-11-2022 18:36 Laatste update: 18:42
63

AZ heeft de Europese winst van donderdag geen vervolg kunnen geven in de Eredivisie. De Alkmaarders hielden lang stand, maar verloren uiteindelijk in de slotfase van RKC Waalwijk. Zakaria Bakkali maakte als invaller twee treffers, waardoor de eindstand 3-1 werd.

AZ begon met Riechedly Bazoer aan de aftrap in Waalwijk. De middenvelder was de vervanger van de geschorste Dani de Wit. Verder koos Pascal Jansen voor de bekende namen bij de Alkmaarders. Ook RKC Waalwijk begon zonder al te veel verrassingen in de basiself. Julen Lobete en Yassin Oukili begonnen als aanvalsduo.

De wedstrijd in Waalwijk barstte al snel helemaal los. Al na negen minuten wist Yuki Sugawara zijn ploeggenoot Jesper Karlsson te bereiken. Met een sterke afwerking maakte de Zweed de openingstreffer voor de bezoekers. Met dit doelpunt is Karlsson nu een van de zes spelers die bij vijftig doelpunten betrokken was in het shirt van AZ.

Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. In de 32e minuut was het Iliass Bel Hassani die aanlegde voor een schot. Het schot leek houdbaar, maar doelman Hobie Verhulst ging vreselijk in de fout, waardoor het 1-1 werd in Waalwijk. AZ probeerde na rust er nog alles aan te doen om alsnog te winnen. Onder andere Vangelis Pavlidis viel in, maar de kansen werden niet afgemaakt.

Uiteindelijk gingen de Alkmaarders ook zonder punten naar huis, want in de slotfase maakte RKC Waalwijk nog de 2-1 en de 3-1. Invaller Bakkali had aan zeven minuten genoeg om na een goede actie de winnende treffer te maken. In blessuretijd maakte de Belg ook nog zijn tweede, waardoor de einduitslag 3-1 werd. Door het verlies zakt AZ naar plek vijf op de ranglijst. FC Twente is de nieuwe nummer vier. RKC Waalwijk vinden we terug op plek negen