Perez en Bruggink kraken PSV-invaller: 'Maakte er echt een puinhoop van'

Perez en Bruggink kraken PSV-invaller: 'Maakte er echt een puinhoop van'

06-11-2022 23:30 Laatste update: 07-11-2022 07:37
60

PSV won zondag knap op bezoek bij Ajax, maar toch is Kenneth Perez kritisch op Ruud van Nistelrooij. De Deense analist snapt niets van de wissels die de PSV-coach doorvoerde in de topper.

Bij PSV bleef Noni Madueke negentig minuten op de bank, terwijl Jarrad Branthwaite, Anwar El Ghazi, Jordan Teze, Guus Til en Yorbe Vertessen wel invielen. Vooral op laatstgenoemde is Perez kritisch bij ESPN. "Ik denk het alleen maar, maar ik denk dat Madueke er eerder in kon komen dan Vertessen. Dat is maar een idee, hoor. Vertessen, even serieus man..."

Arnold Bruggink deelt de mening van Perez: de Belg viel ongelukkig in bij PSV. "Vertessen maakte er echt een puinhoop van." Later kijkt Perez ook met een kritische blik naar de andere wissels van PSV. "Ik vond dat Van Nistelrooij echt niet goed wisselde. Til houdt bijvoorbeeld geen enkele bal vast."

"Ik snap wel dat Branthwaite erin kwam vanwege zijn lengte, maar PSV had totaal geen druk op de bal en daardoor kon Ajax blijven gaan met voorzetten. Ik ben er veel meer voor dat je aanvallend blijft spelen en druk op de bal zet, zodat ze geen voorzetten kunnen geven. Ajax kreeg de kans om ballen voor te geven en voor hetzelfde geld valt er nog een goal."