VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier na topper, duo's Sparta en RKC

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier na topper, duo's Sparta en RKC

07-11-2022 10:00 Laatste update: 10:29
43

PSV is na de zege in de verhitte Eredivisie-topper met Ajax de hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Eindhovenaren vaardigen drie spelers af. Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk leveren een duo en ook Feyenoord, FC Utrecht, sc Heerenveen en FC Emmen zijn vertegenwoordigd.

Mickey van der Hart (FC Emmen)
Met een cruciale redding in de laatste minuten loodste Van der Hart zijn ploeg naar de eerste Eredivisie-zege sinds augustus. FC Emmen vindt daardoor aansluiting met de bovenste ploegen in het rechterrijtje.

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
Al het hele seizoen is Van Ewijk de beste man bij Heerenveen. Als rechtsback maakte hij ook zaterdag het verschil tegen Excelsior. De manier waarop - een harde knal in de bovenhoek - was het glazuur op de oranjekoek.

André Ramalho (PSV)
In de slotfase van Ajax-PSV ontpopte Ramalho zich tot één van de hoofdrolspelers door alles uit de kast te trekken voor de drie punten. Maar ook daarvoor speelde de Braziliaan, die zich vastbeet in Brian Brobbey, zeer solide.

Érick Gutiérrez (PSV)
PSV is opeens onverslaanbaar en dat valt niet los te zien van Gutiérrez' terugkeer in de basiself. De Mexicaan bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de 0-2. In de slotfase waren zijn slimmigheidjes doorslaggevend.

Arno Verschueren (Sparta)
Sinds de vriendin van Verschueren thuis blijft, scoort Verschueren aan de lopende band. In Arnhem loodste de Sparta-Belg zijn ploeg met twee assists en een goal naar een klinkende 0-4 zege.

Taylor Booth (FC Utrecht)
Henk Fraser kan maar beter zuinig zijn op Booth, want de Amerikaanse middenvelder - overgekomen van Bayern München - kan nog heel belangrijk worden voor Utrecht. Met zijn flitsende spel én gelijkmaker tegen FC Groningen was hij dat zondag al.

Sebastian Szymański (Feyenoord)
Het gouden linkerbeen van Szymanski is één van de Feyenoord-verhalen van de eerste seizoenshelft. De Poolse huurling speelde weer goed en maakte tegen FC Volendam zijn vierde Eredivisie-goal.

Iliass Bel Hassani (RKC Waalwijk)
Misschien wel de Eredivisie-speler die de grootste progressie heeft geboekt ten opzichte van vorig seizoen. Bel Hassani kwam ook tegen AZ, dat met 3-1 klop kreeg van RKC, uitstekend voor de dag.

Tobias Lauritsen (Sparta)
Wat moesten ze toch met die lantaarnpaal in de spits, dachten de Sparta-fans aan het begin van het seizoen. Die lantaarnpaal blijkt heel aardig te kunnen voetballen én heeft een neusje voor de goal. Lauritsen voerde zijn seizoenstotaal op naar vijf goals.

Luuk de Jong (PSV)
De spits van PSV die 'niet kan voetballen' logenstrafte zijn criticasters opnieuw in een belangrijke wedstrijd. De Jong scoorde voor de vierde opeenvolgende keer tegen Ajax en was ook bij de tweede PSV-treffer betrokken.

Zakaria Bakkali (RKC Waalwijk)
Negen (!) jaar na zijn droomstart met een hattrick in het shirt van PSV, maakt Bakkali nu zijn doelpunten voor RKC. Tegen AZ prikte de Belg er twee in. Als invaller, en met wat dank aan doelman Hobie Verhulst.