Bruggink ziet onomstreden basisspeler bij PSV: 'Echt het cement tussen de stenen'

Bruggink ziet onomstreden basisspeler bij PSV: 'Echt het cement tussen de stenen'

07-11-2022 10:16 Laatste update: 10:23
22

Arnold Bruggink vond Erick Gutiérrez een van de besten van het veld bij PSV in de wedstrijd tegen Ajax. Dat vertelt de analist bij ESPN. Volgens Bruggink ging de Mexicaan voorop in de strijd bij de Eindhovenaren.

"Als ik moet kiezen tussen hem of Sangaré, dan zou ik altijd voor Guti gaan", vertelt de analist over de middenvelder van PSV. "Hij is echt het cement tussen de stenen bij die ploeg. Wat hij heel goed kan is het ritme uit een wedstrijd halen. Hij kan zo maar iemand ondersteboven tikken en dan heeft iedereen weer even de tijd om terug te komen. Dat is wel heel knap om te zien dat hij zichzelf zo heeft aangepast bij PSV. Niet die andere middenvelders, maar hij is nu onomstreden als basisspeler."

Ook Kenneth Perez is een groot fan van de metamorfose van Gutiérrez in Eindhoven. "Als je ziet dat hij binnenkwam als een sierlijke nummer tien en het verschil met hoe hij nu speelt. Dat is wel echt razend knap. Hij bracht vroeger echt voetbal bij PSV, maar nu is hij op een andere manier belangrijk. Gaandeweg kwamen ze er bij de club achter dat je als team eigenlijk niet zonder hem kunt."

Gutiérrez kwam in 2018 over van CF Pachuca uit zijn geboorteland Mexico. De middenvelder speelde in totaal 75 wedstrijden voor PSV, daarin maakte hij zes doelpunten en gaf hij acht assists.