'Prachtig affiche' voor PSV: 'Voor mij persoonlijk een schitterende loting'

'Prachtig affiche' voor PSV: 'Voor mij persoonlijk een schitterende loting'

07-11-2022 15:24
33

Luuk de Jong heeft gereageerd op de Europa League-loting van PSV. De Eindhovenaren treffen in de tussenronde van de Europese competitie Sevilla, de voormalig broodheer van de spits.

"Als je een Barcelona of een Sevilla loot zou dat leuk zijn", zei De Jong voor het weekend tegen Veronica. Zijn wens kwam uit: PSV werd maandagmiddag gekoppeld aan Sevilla. "Dit is een prachtig affiche. Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting", reageert de aanvoerder van de Eindhovenaren op de clubsite. "Ik kijk ernaar uit om de mensen van de club weer te zien. Natuurlijk volg ik Sevilla nog."

"De club zit niet in de beste fase", doelt De Jong op de huidige zeventiende plaats in La Liga, "maar dat zegt niets over de wedstrijden die we over een aantal maanden moeten spelen. Februari is nog ver weg. Het gaan voor mij in ieder geval twee bijzondere wedstrijden worden. Ik heb er erg veel zin in", zegt hij. "Natuurlijk zijn we kansrijk."

De Jong verruilde PSV in 2019 voor Sevilla. Na een uitleenbeurt bij FC Barcelona keerde hij afgelopen zomer terug in Eindhoven. In Andalusië vierde De Jong in 2020 de Europa League-eindzege. De Nederlander was in de finale tegen Internazionale (3-2) de grote man, door twee treffers voor zijn rekening te nemen.