Ajax treft 'unieke club' in tussenronde: 'Mooi stadion, prachtige sfeer'

Ajax treft 'unieke club' in tussenronde: 'Mooi stadion, prachtige sfeer'

07-11-2022 16:48
76

Alfred Schreuder heeft gereageerd op de Europa League-loting van Ajax. De Amsterdammers treffen in de tussenronde Union Berlin en volgens de oefenmeester is dat een 'mooi affiche'.

"Een mooie loting, tegen een Duitse club. Union heeft een mooi stadion en een mooie ploeg", is de eerste reactie van Schreuder op de clubkanalen. De Ajax-trainer kent de ploeg goed, door zijn verleden in de Bundesliga bij Hoffenheim. "Het is fijn dat je ze beter kent dan een gemiddelde tegenstander. Ik ken Union beter dan de Franse ploegen, omdat ik de Bundesliga heel goed volg."

Schreuder spreekt vol lof over de Europa League-opponent. "De sfeer in het stadion is prachtig. Het stadion is zelfs een keer verbouwd door de fans", weet hij. "Het is een unieke club, met heel veel saamhorigheid. Dat stralen ze uit en zo werken ze. Het team speelt gedisciplineerd, ze staan derde in de Bundesliga. Dat zegt heel veel."

Volgens Schreuder moet Ajax gewaarschuwd zijn voor de omschakeling van Union. "De individuele kwaliteit zal bij Ajax misschien hoger liggen, maar het gaat om het team", aldus de trainer, die geen voorkeur had bij de loting. "Manchester United was ook mooi geweest, maar we zijn tevreden. Een mooi affiche tegen een Duitse club. Het worden absoluut geen makkelijke wedstrijden."