Pasveer zoekt oorzaak bij verdediging: 'Daarin moet Bassey echt nog veel leren'

Pasveer zoekt oorzaak bij verdediging: 'Daarin moet Bassey echt nog veel leren'

09-11-2022 22:29
112

Remko Pasveer vindt de restverdediging de grootste oorzaak van het gelijke spel tegen Vitesse woensdagavond. De doelman van Ajax ziet dat de verdediging nog een hoop moet leren en wijst daarin ook op het gemis van de vertrokken Lisandro Martínez.

"De restverdediging was de belangrijkste oorzaak van dit gelijke spel", vertelt Pasveer over de fouten van Ajax bij ESPN. "Als je ziet hoe we soms ineens terug moeten sprinten als we een bal verliezen, dan zie je dat wij niet goed staan. Hoe dat kan weet ik ook echt niet, maar dit is wel de grootste oorzaak dat we vandaag gelijk hebben gespeeld."

Pasveer wijst als het over de restverdediging gaat ook naar de vertrokken Martínez. Volgens de doelman was hij daar een meester in. "Martínez was onze speelstijl gewend en hij wist hoe we moesten staan bij een aanval van de tegenstander. Hij wist precies wanneer we door moesten dekken en zette de boel echt op scherp. Dat is wel een groot gemis. Dat moet Calvin Bassey echt nog leren en daarin is er voor iedereen bij ons werk aan de winkel."

Ook qua felheid ziet Pasveer verbeterpunten in de verdediging. "Die felheid moet ook een stuk omhoog. Dat is makkelijk om te leren, maar wij doen het gewoon niet. We coachen elkaar daarin niet genoeg of we zien het simpelweg niet."