Vrijdag kan grote dag zijn voor Van de Ven: 'Natuurlijk zit het in je achterhoofd'

Vrijdag kan grote dag zijn voor Van de Ven: 'Natuurlijk zit het in je achterhoofd'

10-11-2022 10:45 Laatste update: 11:13
21

Micky van de Ven zag zijn plek in de voorselectie voor het WK totaal niet aankomen. Hoewel de definitieve selectie nu wel heel dichtbij komt, laat hij weten rustig te zijn.

Van de Ven maakte in 2021 de overstap van FC Volendam naar VfL Wolfsburg. Bij de Duitse club speelt hij inmiddels alles. Toen de voorselectie van het Nederlands elftal uitkwam, werd hij overspoeld met berichten. "Ik stapte van het trainingsveld af en zag een foto voorbijkomen in een groepsapp. Daarna checkte ik mijn mail en toen had ik een mailtje van de KNVB", zegt hij tegen de NOS

Of Van de Ven ook echt naar Qatar afreist met het Nederlands elftal, vindt hij nog moeilijk te zeggen. "Ik heb er natuurlijk nooit bijgezeten hiervoor. Ik ben nu nog wel rustig. En we hebben een vol programma. Vrijdag zal de focus liggen op de wedstrijd tegen Hoffenheim van zaterdag. Natuurlijk zit het in je achterhoofd, maar ik denk niet dat ik daar de hele dag aan zal denken."

Als blijkt dat hij op het laatste moment nog afvalt, is dat natuurlijk een teleurstelling. "Maar weten dat je op de radar van het Nederlands elftal staat, is hoe dan ook een mooie drijfveer om door te gaan", besluit hij. Van de Ven scoorde dinsdag tegen Borussia Dortmund het openingsdoelpunt tijdens een verrassende 2-0 overwinning.