Oranje-advies voor Van Gaal: Ik kan er maar één kiezen: Cillessen

Oranje-advies voor Van Gaal: "Ik kan er maar één kiezen: Cillessen"

10-11-2022 13:18
57

Sander Westerveld zou het wel weten als hij bondscoach Louis van Gaal was: Jasper Cillessen moet op het WK in Qatar het Nederlandse doel verdedigen. Zijn ervaring geeft de doorslag, vindt de zesvoudig Oranje-international.

Vier van de vijf keepers maken kans op een plek in de WK-selectie: Cillessen, Justin Bijlow, Remko Pasveer, Mark Flekken en Andries Noppert. "Als ik dat lijstje elke week bekijk, dan kom ik altijd op Cillessen uit", reageert Westerveld bij Viaplay. "Hij heeft de ervaring van een WK en EK. Daarmee heeft hij een voorsprong op de rest. Cillessen is de nummer één van Nederland."

De voormalige doelman van het Nederlands elftal legt uit waarom hij niet voor de andere kanshebbers kiest. "Flekken heeft het bij Oranje niet overtuigend zijn kansen gepakt. Pasveer heeft op Champions League-niveau goed gespeeld en bij het Nederlands elftal deed hij het af en toe goed, maar iemand laten debuteren op een WK is risicovol. Bijlow is heel veel geblesseerd geweest en was niet goed in vorm. Hij komt nu terug, maar dat is misschien te kortdag."

"Ik kan er maar één kiezen: Cillessen", besluit Westerveld, die verwacht dat Noppert volgende week niet in het vliegtuig naar Qatar mag stappen. Van Gaal maakt de WK-selectie van Oranje vrijdag om 13.00 uur bekend.