Willems stoomt zich klaar voor comeback: 'Ga het opnieuw laten zien'

Willems stoomt zich klaar voor comeback: 'Ga het opnieuw laten zien'

10-11-2022 16:54 Laatste update: 17:28
37

Jetro Willems zit al langer dan twee maanden zonder club, nadat hij zijn contract liet ontbinden bij Greuther Fürth. Willems had het mentaal lastig en had de tijd nodig om zijn hoofd leeg te maken.

"Ik moest aan mezelf denken. Een maandje of twee vrij zijn, mijn hoofd leegmaken. Dat was wat ik nodig had", vertelt Willems bij Voetbal International. Willems liep in januari van het jaar 2020 een zware knieblessure op en daar had hij het lastig mee.

"We moeten niet vergeten dat voetbal ook een mentaal spelletje is. Als dat onderdeel niet helemaal goed zit, kan dat iets doen met je fysieke gesteldheid. Wat dacht je van al die spelers die de afgelopen jaren depressief zijn geworden?", doelt hij op de coronajaren.

"In de zomer dat ik naar Newcastle ging, beloofde ik mijn ouders, mijn manager, zeg maar iedereen, dat ik weer zou laten zien dat ik één van de besten ben. Dat heb ik ook gedaan. Dat kon je goed terugzien in de cijfertjes. Statistisch gezien was ik één van de beste linksbacks in Engeland."

Nu is Willems weer bezig met een comeback. "Geef me twee maanden, dan laat ik het nog één keer zien... Dat ik tot de beste linksbacks van Nederland behoor", besluit hij.