Juventus boekt vijfde competitiezege op rij, Kean man van de wedstrijd

Juventus boekt vijfde competitiezege op rij, Kean man van de wedstrijd

10-11-2022 20:35 Laatste update: 11-11-2022 09:21
17

Juventus heeft zichzelf donderdag een goede dienst bewezen door met 0-1 te winnen op bezoek bij Hellas Verona. Het is alweer de vijfde competitiezege op rij voor de ploeg van trainer Massimiliano Allegri.

De club uit Turijn, die afgelopen zondag al met 2-0 won van Internazionale, had het lastig tegen Verona, dat al zes keer op rij had verloren. De thuisclub hield een uur lang stand in het eigen Stadio Marc’Antonio Bentegodi. 

Hellas kreeg zelfs nog een grote kans om de score te openen. Verdediger Pawel Dawidowicz was uit een vrije trap dicht bij een treffer, maar schoot naast. Juventus-spits Moise Kean, die mocht starten bij afwezigheid van de geblesseerde Dusan Vlahovic, brak in minuut zestig de ban. De Italiaan schoot na een pass van Adrien Rabiot de bal via het been van een tegenstander tegen de touwen: 0-1. 

De 0-2 bleef uit, waardoor de slotfase nog spannend werd. Al helemaal toen de scheidsrechter Marco Di Bello naar de stip wees vanwege een overtreding van Leonardo Bonucci op Simone Verdi. De VAR riep de Di Bello naar de kant, waarna hij zijn beslissing terugdraaide. Juve eindigde het duel uiteindelijk met tien man, nadat Alex Sandra de doorgebroken Kevin Lasagna vloerde. 

Door de overwinning staat de Oude Dame voorlopig op plek drie in de Serie A. Concurrent SS Lazio komt later op de avond nog in actie, tegen Monza. Bij een gelijkspel halen de Romeinen Juventus weer in.