'Slecht nieuws Danjuma: ook aanvaller kan WK met Nederlands elftal vergeten'

'Slecht nieuws Danjuma: ook aanvaller kan WK met Nederlands elftal vergeten'

11-11-2022 11:52 Laatste update: 16:09
51

Arnaut Danjuma gaat niet naar het WK. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De aanvaller van Villarreal lijkt zich bij de acht al bekende afvallers te kunnen voegen.

In de aanloop naar de bekendmaking van de WK-selectie om 12.00 uur lekten al meerdere namen uit die niét naar Qatar gaan. Het zou gaan om Jasper Cillessen, Brian Brobbey, Guus Til, Devyne Rensch, Mitchel Bakker, Sven Botman, Ryan Gravenberch en Micky van de Ven. Het Algemeen Dagblad noemt nu ook Danjuma.

Zesvoudig international Danjuma kampte dit seizoen lang met een blessure en maakte een maand geleden zijn rentree. De aanvaller maakte een aantal goals en speelde vrijwel alles, maar Villarreal is tegelijkertijd dramatisch in vorm. Bondscoach Louis van Gaal geeft zijn afwegingen om 13.00 uur prijs tijdens een persconferentie.

Memphis Depay, Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Vincent Janssen lijken sowieso naar het WK te gaan. Over de andere aanvallers in de voorselectie - Donyell Malen, Wout Weghorst en Noa Lang - is nog niets gemeld. De WK-selectie wordt om 12.00 uur bekend.