De dertien afvallers: Cillessen opvallendste afwezige, ook Flekken niet mee

11 november 2022 om 12:22
Laatste update: 11 november 2022 om 16:10

Louis van Gaal heeft dertien spelers uit de voorlopige selectie van het Nederlands elftal teleur moeten stellen. Zij kregen vrijdagochtend persoonlijk bericht van de bondscoach dat ze niet meegaan naar het WK in Qatar.

Jasper Cillessen, 63-voudig international, is de meest opvallende afwezige. De sluitpost van NEC was naar verluidt woedend toen hij vernam dat hij niet is opgeroepen. Afgelopen zomer verruilde hij Valencia voor NEC, juist om zijn WK-kansen te vergroten. Met Mark Flekken blijft bovendien nog een andere keeper thuis, waardoor Van Gaal 'slechts' drie keepers selecteert. 

Ajax-spits Brian Brobbey blijft thuis vanwege de geduchte concurrentie voorin. Ook voor Arnaut Danjuma zijn de druiven zuur: hij legt het onder meer af tegen Noa Lang. Donyell Malen moet het eindtoernooi eveneens voor de televisie volgen.

Sven Botman, Pascal Struijk en Micky van de Ven hoopten als stand-in van Nathan Aké op een plekje in de selectie, maar zij blijven alle drie thuis. Vleugelverdedigers Devyne Rensch en Mitchel Bakker zijn ook afgevallen.

Op het middenveld kregen Jordy Clasie, Ryan Gravenberch en Guus Til slecht nieuws.