Pasveer op 39-jarige leeftijd naar WK: 'Hij ging als derde doelman naar Ajax'

Pasveer op 39-jarige leeftijd naar WK: 'Hij ging als derde doelman naar Ajax'

11-11-2022 12:45 Laatste update: 16:15
54

Dat Remko Pasveer op 39-jarige leeftijd is opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands elftal, vervult vader Eddy met trots. Hij weet dat het de doelman van Ajax niet altijd voor de wind is gegaan.

"Anderhalf jaar geleden ging Remko als derde keeper van Vitesse naar Ajax. Dat was al heel bijzonder. En nu gaat hij naar het WK. Dat klinkt inderdaad als een verhaal uit een jongensboek", vertelt Eddy Pasveer aan TC Tubantia. Hij zag zijn zoon in september al debuteren in het Nations League-duel met de Rode Duivels. "Als je dan tegen België in het stadion bent met zestigduizend mensen, je hoort het Wilhelmus en je zoon staat daar, dan gaat er van alles door je heen. Je zoon bij Oranje, dat is wel iets speciaal."

Hoewel het nog de vraag is of Pasveer straks onder de lat staat bij Oranje, zal zijn vader twee WK-duels in Qatar bijwonen. Pasveer senior benadrukt hoe bijzonder het is dat de sluitpost via FC Twente, Heracles, Go Ahead Eagles, PSV, Vitesse en Ajax nu het Nederlands elftal heeft gehaald. "Het is zeker allemaal niet vanzelf gegaan. Maar mentaal is hij ijzersterk. Remko heeft er altijd keihard voor gewerkt en dat doet hij nog steeds elke dag. Daarom is hij nu ook nog steeds zo fit. Als je dan ziet wat hem dit op zijn 39ste nog heeft gebracht, dan is dat iets om trots op te zijn. En een terechte beloning voor alle arbeid."

Pasveer strijdt samen met Justin Bijlow en Andries Noppert om een plekje onder de lat. Jasper Cillessen en Mark Flekken haalden de definitieve selectie niet.