Oranje-pinchhitter Luuk de Jong: 'Daar ben ik helemaal oké mee'

Oranje-pinchhitter Luuk de Jong: 'Daar ben ik helemaal oké mee'

12-11-2022 07:36
39

Luuk de Jong vindt het bijzonder dat hij met het Nederlands elftal een WK mag meemaken. De 32-jarige spits van PSV werd al naar voren geschoven als de ideale pinchhitter en is door Louis van Gaal opgenomen in de definitieve selectie.

"Ik verwacht een rol als pinchhitter te krijgen en daar ben ik ook helemaal oké mee", laat De Jong weten aan De Telegraaf. "Maar als de trainer een wedstrijd met me wil starten, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Ik zal altijd keihard trainen en klaar staan op het moment dat het nodig is."

De PSV-aanvoerder merkt dat hij aan status heeft gewonnen na twee jaar Sevilla en één seizoen FC Barcelona. Hij genoot van zijn tijd in Spanje. "Daar heb ik heel goede dingen bereikt, zoals natuurlijk de winst van de Europa League met Sevilla. Vorig seizoen heb ik ook mijn waarde laten zien bij Barcelona. Dat heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik meer waardering merk voor mijn spel bij de media en de mensen in Nederland. Het wordt toch gezien als iets speciaals wat je hebt bereikt."

Vooral bij Barça heeft De Jong zich naar eigen zeggen doorontwikkeld. "Bij Barcelona sta je op het veld met jongens die tot de wereldtop behoren. Je moet mee in zo’n niveau en daar pik je natuurlijk wel wat van op", legt hij uit. "Ik ben erheen gegaan met het idee dat ik ervan wilde genieten en wilde laten zien wat ik kon brengen. Dat heeft fantastisch uitgepakt."

"Op een gegeven moment scandeerde het hele stadion mijn naam", aldus De Jong. "Nu denk ik wel eens 'heb ik daar wel genoeg van genoten?'. Het is echt iets heel speciaals, dat je voor zo'n club kunt spelen en in zo'n geweldig stadion en dat je daar dan ook belangrijke goals kunt maken."