Flemming maakt als 'Bermondsey Bergkamp' furore met hattrick in Championship

Flemming maakt als 'Bermondsey Bergkamp' furore met hattrick in Championship

12-11-2022 19:14 Laatste update: 19:27
21

Zian Flemming heeft zaterdag een hattrick gemaakt bij zijn club Millwall FC. Hij had een enorm aandeel in de 2-4 zege tegen Preston North End. Flemming werd na zijn hattrick bewierookt in de Engelse media.

"Flemming was een echte doorn in het oog voor de verdedigers van Preston North End", vertelt BBC over het optreden van de Nederlandse middenvelder. "Met zijn hattrick zorgt hij ervoor dat Millwall weer op jacht kan gaan naar een plek bij de top zes. Hoe kalm hij is voor de goal is enorm indrukwekkend." Door zijn club en Engelse media kreeg Flemming al de ‘Bermondsy Bergkamp’ als bijnaam.

De middenvelder is ook erg blij met zijn Engelse club. Flemming vertelt aan Voetbalprimeur dat hij goed op zijn plek zit in Londen. "Op de tribune zijn ze volgens mij wel tevreden met me. Als ik eruit ga dan gaan de mensen staan en klappen. Het geeft ook wel een goed gevoel dat ze zoveel geld hebben uitgegeven voor me." Flemming was met 2,5 miljoen euro de duurste speler ooit van Millwall.

Flemming vindt ook de beleving van het voetbal erg mooi in Engeland. "Het voetbal zit hier zo diep bij de mensen, dat merk je echt gelijk. In Nederland willen de mensen meer vermaakt worden als ze naar het stadion gaan. Hier zijn ze echt voor één club en willen ook de supporters er alles aan doen om te winnen."