Aké schaart zich achter doelstelling Van Gaal: 'We gaan daarheen om te winnen'

Aké schaart zich achter doelstelling Van Gaal: 'We gaan daarheen om te winnen'

12-11-2022 20:43 Laatste update: 20:46
12

Nathan Aké gaat met Oranje naar het WK met maar één doel: de wereldbeker winnen. De verdediger van Manchester City vindt dat je altijd de winst als doelstelling moet hebben in een toernooi. Aké verwacht dat het collectief bij Oranje de doorslag gaat geven.

"Wij gaan naar Qatar om het WK te winnen", vertelt Aké in gesprek met de FIFA. "Ik weet niet wat de verwachtingen precies bij ons zijn, maar ik vind dat je naar een toernooi moet gaan met het doel om deze te winnen. Het belangrijkste daarin is dat we de eerste wedstrijd gelijk winnen. Daarna kunnen we vooruitkijken en kunnen we zien wat we nog moeten verbeteren. Dan kunnen we echt in het toernooi groeien."

Aké is ook erg blij met de speelwijze van bondscoach Louis van Gaal. De verdediger kan zijn plek goed vinden binnen de befaamde speelstijl. "Van Gaal is altijd erg duidelijk in wat hij van ons wil en hoe we gaan spelen. Hij is echt een pietje precies. We zijn natuurlijk met vijf verdedigers gaan spelen, dus dat heeft wel invloed op de manier waarop we verdedigen en aanvallen."

Doorgaans is Aké basisspeler in het systeem van Van Gaal. Samen met Virgil van Dijk en Jurriën Timber vormt hij vaak het hart van de verdediging. De linkspoot speelde dit seizoen acht wedstrijden voor Manchester City.