Taylor verklaart opvallende manier van juichen: 'Heb afgesproken dat te doen'

Taylor verklaart opvallende manier van juichen: 'Heb afgesproken dat te doen'

12-11-2022 22:00
144

Kenneth Taylor verklaart waarom hij tegen FC Emmen met zijn vinger voor zijn mond juichte. Volgens de Ajax-middenvelder heeft het niets met kritiek te maken.

Taylor spreekt tegenover ESPN van een 'slechte' wedstrijd van Ajax, dat met 3-3 gelijkspeelde in Drenthe. De middenvelder moest noodgedwongen naar de kant, al komt het WK niet in gevaar. "Ik schopte tegen de onderkant van de voet van Diemers. Mijn voet werd dik. Ik wilde het nog proberen, maar het ging niet. Er is in ieder geval niets kapot, dus ik ga me maandag gewoon melden."

Met twee goals en een assist had Taylor een belangrijk aandeel in ieder Ajax-doelpunt tegen Emmen. Na zijn treffer deed hij zijn vinger voor zijn mond. "Omdat ik met mijn vrienden een film heb gekeken: The Redeem Team. Kobe Bryant (voormalig basketballer, red.) deed dat. Toen heb ik afgesproken dat ook te doen." 

Op het persmoment benadrukt Taylor dat er nog niet zoveel aan de hand is. De middenvelder rekent uit dat Ajax na dit weekend maximaal drie punten achter PSV en Feyenoord staat. "Wij worden nog steeds gewoon kampioen."