Woord 'sabotage' valt bij Ajax: 'Leek alsof we er met ons hoofd niet bij waren'

Woord 'sabotage' valt bij Ajax: 'Leek alsof we er met ons hoofd niet bij waren'

12-11-2022 23:50
120

Alfred Schreuder is niet bang dat hij door Ajax op straat wordt gezet. De druk op de trainer neemt toe na de 3-3 tegen FC Emmen en Schreuder erkent dat er in de winsterstop veranderingen doorgevoerd moeten worden.

Op het persmoment na afloop wordt Schreuder gevraagd of hij voor zijn ontslag vreest. "Nee, zeker niet. Ik weet vanaf het begin af aan, waaraan ik ben begonnen. Maar ik weet ook hoe mechanismen in het voetbal werken. Vrezen doe ik niet", zegt hij, geciteerd door De Telegraaf. Schreuder wil het nieuwe kalenderjaar met versterkingen ingaan. "We moeten de boel binnenskamers evalueren en dan kijken wat er wel en niet mogelijk is."

"Uiteindelijk vind ik wel dat we een impuls in de selectie kunnen gebruiken", vervolgt de eindverantwoordelijke, die zijn ploeg in de tweede helft door de ondergrens zag zakken. Van 'sabotage' door de Ajax-selectie was in de ogen van Schreuder geen sprake. "Zo wil ik het niet noemen, maar het leek wel of we er met ons hoofd niet bij waren. Of we dachten dat we er waren. Na de kans op 1-4 van Kudus hebben we geen normale aanval meer hebben gehad. En die hadden we de eerste helft wel. Voor mij was het na rust onacceptabel."