Boskamp niet verrast door Oranje-oproep: 'Van Gaal is helemaal gek van hem'

Boskamp niet verrast door Oranje-oproep: 'Van Gaal is helemaal gek van hem'

13-11-2022 08:07
38

Jan Boskamp is niet verrast dat Noa Lang is opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands elftal. De analist weet dat bondscoach Louis van Gaal bijzonder gecharmeerd is van de 23-jarige aanvaller van Club Brugge.

Met Lang en Vincent Janssen riep Van Gaal twee aanvallers uit de Belgische competitie op. Zij kregen de voorkeur boven Arnaut Danjuma, Donyell Malen en Brian Brobbey. "Janssen was kantje boordje, maar van Lang had ik het wel verwacht", reageert Boskamp in Het Belang van Limburg.

Lang beleeft een moeilijk seizoen bij Club Brugge, waar hij op de bank is beland. Toch mag de ex-Ajacied mee naar Qatar. "Ik weet dat Van Gaal helemaal gek is van dat ventje. Het is een jongen met een handleiding, iemand die voortdurend bijgestuurd moet worden, maar daar houdt Louis net van. Wees maar zeker dat hij hem daar goed op zijn plaats zal zetten als het nodig is", stelt Boskamp.

Lang is bovendien een speler die met één ingeving een wedstrijd kan laten kantelen. "Hopelijk laat ie het ook zien in Qatar. Net als Louis heb ik wel een zwak voor dat soort lefgozertjes op een voetbalveld", besluit Boskamp.