Cillessen komt met eerste reactie en countert Van Gaal: Vind het geen argument

Cillessen komt met eerste reactie en countert Van Gaal: "Vind het geen argument"

13-11-2022 15:15 Laatste update: 15:25
189

Jasper Cillessen heeft bij ESPN voor het eerst gereageerd op het besluit van bondscoach Louis van Gaal om hem niet mee te nemen naar het WK in Qatar. Hij is het niet met het besluit eens. Verder doen de aantijgingen jegens Cillessen hem veel.

Cillessen kreeg zondag veel steun van de NEC-supporters na de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. "Nee, ik zag er niet tegenop. Ik had er heel veel zin in en als je zo toegezongen wordt, maakt dat het wel heel speciaal", zegt Cillessen tegen ESPN. "Er is het nodige gebeurd de afgelopen periode, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik heb vrijdag vervelend nieuws gekregen. Dan moet je de knop omzetten en ga je volle bak, omdat je moet presteren. Gelukkig is me dat gelukt. Uithuilen en weer doorgaan: zo simpel is het. Ik heb vol getraind, omdat voetballen het leukste is wat ik doe. Je moet door."

Keeperstrainer Frans Hoek bracht Cillessen het slechte nieuws, dat voor vrijwel iedereen als een verrassing kwam. "Dan baal je enorm. Alles wordt even zwart voor je ogen omdat je een doel had. Verder wil ik er niet op ingaan. Er is genoeg over gezegd in de media en door alles en iedereen. Of het klopt? Jij (presentatrice Hèléne Hendriks, red.) bent ook de media en hebt ook dingen over mij gezegd, dus ik weet niet of jij het vindt kloppen. Jij hebt ook gezegd dat ik geen fijn persoon ben en dat soort dingen."

Hendriks claimt dat niet gezegd te hebben. Cillessen zegt vervolgens ook tweede keeper te zijn geweest bij FC Barcelona en dus prima met een reserverol om te kunnen gaan. "Ik vind het geen argument. Waarom het beeld leeft? Dat weet ik niet. Ik heb ook mensen gesproken die het er niet mee eens zijn. Mijn vorm? Tegen Sparta en Go Ahead Eagles was ik mezelf niet, maar tegen PSV en Cambuur heb ik goede wedstrijden gespeeld. Dus ik was het er niet mee eens."

"Natuurlijk wil je mee, dus je baalt enorm. Niemand had het zien aankomen, prettig is anders. Ik had liever felicitaties in ontvangst genomen. De keuze is gemaakt, dus het heeft weinig zin om er nog verder over te discussiëren. Dit blijft nog wel even pijn doen. De pijn van het missen van het EK voel ik ook nog steeds. De steun doet wel wat met je."

Cillessen denkt niet dat Van Gaal beïnvloed is door de 'hetze' in de media, zoals het links en rechts genoemd wordt. "Ik denk dat de bondscoach zijn eigen keuzes maakt. Neemt niet weg dat het persoonlijk niet prettig is."