'Dat alles bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten voor Santi te kiezen'

'Dat alles bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten voor Santi te kiezen'

13-11-2022 16:58
5

Tegen Excelsior staat Santiago Giménez ten koste van Danilo in de spits bij Feyenoord. Trainer Arne Slot legt bij ESPN uit waarom hij die keuze heeft gemaakt. 

"Ze zitten eigenlijk al het hele seizoen dicht bij elkaar", stelt Slot. "We hebben Danilo al eens eerder gepasseerd als het de derde wedstrijd van de week was. Maar ik denk ook dat je afgelopen donderdag hebt gezien dat amper bij een kans betrokken was. Toen Santi erin kwam, was hij wel bij kansen betrokken", legt de oefenmeester uit. 

Omdat het WK eraan zit te komen hoefde Slot zondag geen rekening te houden met de lange termijn. "Het is de laatste wedstrijd. Dus daar hoef je niet naar te kijken als het bijvoorbeeld om het vertrouwen van een spits gaat. Alles bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten voor Santi te kiezen."

Giménez hoort maandag of hij met Mexico meegaat naar het WK. "Heel stiekem voelt Santi misschien ook nog wel aan hoe belangrijk het vandaag voor hem is, maar dat was niet de doorslaggevende factor", besluit Slot.