Ten Hag over Malacia als rechtsback in Oranje: 'Dat is aan Louis'

Ten Hag over Malacia als rechtsback in Oranje: 'Dat is aan Louis'

13-11-2022 20:55 Laatste update: 20:57
51

Manchester United won zondag met Tyrell Malacia in de basis met 1-2 op bezoek bij Fulham. De multifunctionele verdediger werd door Erik ten Hag opgesteld als rechtsback, iets wat hij volgens zijn manager prima deed. 

Ten Hag verrastte voor aanvang van de wedstrijd tegen Fulham door Malacia te posteren als rechtervleugelverdediger. Luke Shaw, aan wie Ten Hag de laatste weken de voorkeur lijkt te geven, speelde als linksback. 

De oud-trainer van Ajax was niet verrast door het prima spel van de oud-Feyenoorder, ondanks de misschien wat onwennige positie. "Mijn geloof in hem was groot. Ik had vooraf al een paar keer gezien dat hij dat net zo goed kan als linksback spelen. Natuurlijk zijn er aandachtspunten als je linksbenig bent en rechts moet verdedigen. Dan moet je op een andere manier gaan staan. Maar dat evenwicht heeft hij goed gevonden. Prima gedaan", aldus Ten Hag in gesprek met Viaplay. Op de vraag of Ten Hag Louis van Gaal hiermee een nieuwe optie heeft gegeven, reageerde hij glimlachend: "Dat is aan Louis. Maar hij kan daar prima uit de voeten." 

Na zondag staat er een vraagteken achter de naam van Denzel Dumfries, die normaal gesproken de vaste rechtsback is van Oranje. De Internazionale-verdediger, raakte geblesseerd in het duel met Atalanta Bergamo. Het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn blessure is. 

Garnacho
Het duel met Fulham leek lang af te stevenen op een gelijkspel, totdat Alejandro Garnacho in de absolute slotfase voor de 1-2 zorgde. De Spanjaard werd even daarvoor door Ten Hag in de ploeg gebracht. "Dit zijn de lekkerste. Ik zei vroeger altijd: als je scoort, doe het dan in de laatste seconde. Dan kan de tegenstander niet meer gelijk maken."