'Geen acute paniek': Italiaanse media komen met Oranje-update over Dumfries

'Geen acute paniek': Italiaanse media komen met Oranje-update over Dumfries

14-11-2022 07:44 Laatste update: 07:47
18

Denzel Dumfries lijkt zondag tijdens Atalanta Bergamo-Internazionale geen ernstige blessure opgelopen te hebben. Het WK komt in elk geval niet 'acuut' in gevaar voor de vleugelverdediger.

Dumfries viel na ruim zeventig minuten geblesseerd uit bij Inter: hij speelde de bal uit, greep naar zijn knie, ging op de grond zitten en sloeg zijn handen voor zijn ogen. Het ergste werd gevreesd, maar de schade lijkt op het eerste oog mee te vallen.

Wedden

Meer odds

Het gaat volgens Italiaanse media om een lichte knieblessure. Een precieze diagnose kan nog niet gesteld worden, maar er is geen sprake van 'acute paniek'. Er is contact geweest tussen de medische staf van Internazionale en die van het Nederlands elftal. Dumfries meldt zich maandag in Zeist, waar Oranje begint aan de voorbereiding op het WK in Qatar.

Ondanks de berichten dat de blessure Dumfries geen groot probleem gaat worden voor het WK, is het nog niet duidelijk of de 37-voudig international het eerste WK-duel met Senegal haalt. Marten de Roon zat hamstringproblemen niet bij de selectie voor Atalanta-Inter.