Kuijt blijft bij ADO: 'Spelers en staf moeten bij zichzelf te rade gaan'

Kuijt blijft bij ADO: 'Spelers en staf moeten bij zichzelf te rade gaan'

14-11-2022 14:35 Laatste update: 14:46
41

Dirk Kuyt zal niet ontslagen worden door ADO Den Haag. De club hoopt met de Katwijker uit het dal te klimmen, geeft directeur Edwin Reijntjes aan tegenover Omroep West.

ADO staat op de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en een gedeelte van de fans heeft het gehad met Kuyt, die op zijn post blijft. "Wij houden vast aan ons ingezette beleid. Een professional als Kuyt past in onze visie. Dat er iets moet gebeuren in de staf, lijkt ons duidelijk. Alleen we gaan niet voor een paniekoplossing", zegt Reijntjes.

Dat betekent dat Giovanni Franken trainer blijft van ADO O21. De spelersgroep wilde hem als assistent van Kuyt. "De spelers en staf moeten bij zichzelf te raden gaan. Franken moet vooral doorgaan met zijn goede werk bij Jong ADO en het behalen van zijn trainersdiploma's. Dus daar geen noodoplossingen."

Er zal binnenkort wel met Kuyt geëvalueerd gaan worden. "Dat gesprek gaat er komen, zoals ik al weken aangeef. Natuurlijk zijn wij intern al langer met dit gesprek bezig. Duidelijk mag zijn dat wij vasthouden aan de ingezette professionaliseringsslag, ambitie en visie die de club die ons uiteindelijk structureel brengt waar het hoort, de Eredivisie."