Lof voor 'mini-Messi': 'Zie hem liever bij Feyenoord dan Jahanbakhsh'

Lof voor 'mini-Messi': 'Zie hem liever bij Feyenoord dan Jahanbakhsh'

15-11-2022 08:14
30

Als het aan Ali Boussaboun ligt, dan krijgt Marouan Azarkan snel een kans bij Feyenoord. De voormalig aanvaller ziet de twintigjarige rechtsbuiten liever in De Kuip spelen dan Alireza Jahanbakhsh.

Azarkan is dit seizoen verhuurd aan Excelsior. In de stadsderby tegen zijn broodheer gaf hij zondag de assist bij de 0-1 van Kenzo Goudmijn. "Het is een geweldige speler. Zo creatief, zoveel vertrouwen aan de bal, lef. Ik zie liever hem dan een Alireza bij Feyenoord", vertelt een enthousiaste Boussaboun bij RTV Rijnmond.

"Een klein en heel technisch vaardig mannetje, die heel moeilijk is te verdedigen. En juist op de helft van de tegenstander is hij ideaal, heel handig in de kleine ruimte. Feyenoord heeft nu niet dat soort spelers. Walemark doet het niet zo best en Alireza heeft ook ruimte nodig, die moet rennen", gaat Boussaboun verder.

Geert den Ouden denkt dat Azarkan op de goede weg is. "Ik heb Azarkan op zien komen in de jeugdelftallen van Feyenoord, toen had hij nog wel wat kapsones. Ik zie nu een andere Azarkan. Meer bewust, wetend dat hij er nog niet is. In de jeugd was hij het mannetje, omdat hij één van de betere was. Maar nu moet hij zich laten zien."

"Hij is een soort mini-Messi", vervolgt Den Ouden. "Zonder ze nou qua kwaliteit te willen vergelijken. Maar ik zie wel een vergelijking in stijl, ze moeten beiden veel tackles ontwijken."