Kritiek op WK-deelname Lang: 'Naait ook ploeggenoten, hij is geen Neymar of Messi'

Kritiek op WK-deelname Lang: 'Naait ook ploeggenoten, hij is geen Neymar of Messi'

15-11-2022 12:16
85

In België zijn er twijfels over de uitverkiezing van Noa Lang in de definitieve selectie van Louis van Gaal. Wesley Sonck, voormalig aanvaller bij Ajax, voorziet een mogelijk probleem voor de Oranje-bondscoach.

"Ik vind het nogal verrassend dat hij naar Qatar mag", steekt Sonck van wal in het Sporza-programma Extra Time. Hoewel Lang bij Club Brugge zijn basisplaats is kwijtgeraakt, besloot Van Gaal hem wel mee te nemen naar het WK. Juist wanneer Lang reservespeler is, kan hij voor frictie zorgen, denkt Sonck. "Lang is een goede voetballer en ik hoop dat hij top gaat zijn op het WK. Dat zou vooral leuk zijn voor Lang zelf, maar ik denk dat hij vooral enorm energievretend is voor de staf."

"Hij doet echt dingen in een wedstrijd die niet nodig zijn", vervolgt Sonck, die doelt op de technische hoogstandjes van de aanvaller. "Hij naait daarmee niet alleen de tegenstander, maar ook zijn eigen ploeggenoten op het veld en op de bank." De bravoure van Lang wordt niet gewaardeerd in België, weet de oud-Ajacied. "Dat Neymar dat doet, of Lionel Messi, oké. Maar die zitten op een ander niveau dan Lang, hè."