Frimpong werd gerust gesteld door Oranje-afvaller: 'We zijn als broers'

Frimpong werd gerust gesteld door Oranje-afvaller: 'We zijn als broers'

15-11-2022 20:27 Laatste update: 20:50
12

Terwijl Jeremie Frimpong wél een uitverkiezing kreeg om met Oranje naar het WK te gaan, viel Bayer Leverkusen-teamgenoot Mitchel Bakker af. De Engels sprekende back-up van Denzel Dumfries had vrijdag veel steun aan de linksback.

"Vrijdag was de bekendmaking van de selectie", aldus Frimpong tegenover ESPN. "Ik ontdekte het, ik was buiten aan het trainen en toen we daarna binnenkwamen ging mijn telefoon tekeer. Ik hoefde niet echt iets te doen. Mijn telefoon sprak boekdelen. Toen maakten al mijn teamgenoten mij blij. Dat voelde goed."

Frimpong kreeg die dag veel steun van ploeggenoot Bakker. "Ja we waren samen, maar Mitchel en ik zijn als broers. We wensen elkaar het beste. Ik kreeg geen telefoontje. Hij was volgens mij nog thuis toen hij dat telefoontje kreeg. Toen hij in de kleedkamer kwam vertelde hij het me." Bakker stelde de back gerust in aanloop naar de bekendmaking. "Hij zei tegen me dat ik het verdien en dat ik zeker naar het WK zou gaan. 'Maak je geen zorgen', zei hij tegen me. Hij gaf me goede energie."

De rechtsback had zelf al goede hoop dat hij erbij zou zitten. "In het voetbal doe je altijd je best. Het maakt niet uit waar je bent. Of je nou bij Jong Oranje zit of wat dan ook. Je krijgt altijd je kans in het voetbal, dus ik hield mijn hoofd altijd omhoog en bleef spelen."

Bovendien is Frimpong het met bondscoach Louis van Gaal eens wat betreft de WK-kansen van Oranje. “Natuurlijk, je speelt geen voetbal om alleen maar mee te doen. Je speelt voetbal om dingen te winnen. Natuurlijk wil ik minuten maken, maar ik ben een teamspeler. Als het team het goed doet, ben ik ook blij.”