'WK-ganger Frimpong op Barcelona-shortlist: Catalanen willen in januari toeslaan'

'WK-ganger Frimpong op Barcelona-shortlist: Catalanen willen in januari toeslaan'

14-11-2022 12:35 Laatste update: 13:11
37

Jeremie Frimpong staat op de radar van FC Barcelona, meldt SPORT. De Catalanen maken in januari van de komst van een nieuwe rechtervleugelverdediger de hoogste prioriteit.

Barcelona zoekt de markt af naar een vervanger voor Sergio Busquets, wil een nieuwe linkercentrale verdediger en een nieuwe rechtsback. Doordat Barcelona zijn salarisplafond bijna aantikt, kunnen niet alle drie de wensen in januari in vervulling gaan. De komst van een controleur en centrumverdediger worden naar verluidt doorgeschoven naar komende zomer. Een aanwinst voor de rechtsbackpositie heeft na het WK prioriteit.

Met Héctor Bellerín en Sergi Roberto beschikken de Catalanen over twee spelers die de positie van rechtsback kunnen invullen, al zou de clubleiding niet tevreden zijn over eerstgenoemde, terwijl Roberto veel geblesseerd is. Barcelona heeft naar verluidt al geïnformeerd naar Manchester United-verdediger Diogo Dalot. 

Naast de Portugees heeft de Spaanse grootmacht nog vier potentiële kandidaten op de lijst. Eén daarvan is Bayer Leverkusen-back en Oranje-international Frimpong. Juan Foyth (Villarreal CF), Benjamin Pavard (Bayern München) en Wilfried Singo (Torino) worden ook genoemd.