Frimpong besluit kalenderjaar met zege en kan zich goedgemutst melden bij Oranje

Frimpong besluit kalenderjaar met zege en kan zich goedgemutst melden bij Oranje

12-11-2022 17:21
8

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van VfB Stuttgart. Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker stonden bij Die Werkself in de basis, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven zaten op de bank.

In de openingsfase golfde het spel op en neer. Na een halfuur kwam Leverkusen dan ook uit het niets aan de leiding. Moussa Diaby was trefzeker, op aangeven van Kerem Demirbay. De altijd bedrijvige Frimpong denderde er geregeld overheen, al kon hij zijn stempel voor rust nog niet drukken met een doelpunt of assist.

Dat lukte na rust wel na een combinatie met Diaby, al werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later gooide verdediger Jonathan Tah het duel in het slot. Door de overwinning is Leverkusen weg uit de onderste regionen van de Bundesliga en staat de ploeg van Xavi Alonso op de elfde plaats.

Voor Frimpong is 2022 nog niet voorbij. De rechtervleugelverdediger zit bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal en meldt zich maandag bij de selectie van Louis van Gaal voor het WK.

Overige uitslagen:
Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1-2
Augsburg - VfL Bochum 0-1
Hertha BSC - 1. FC Köln 2-0
Werder Bremen - RB Leipzig 1-2