Van Nistelrooij over seizoen met ups en downs: 'Uithuilen en opnieuw beginnen'

Van Nistelrooij over seizoen met ups en downs: 'Uithuilen en opnieuw beginnen'

15-11-2022 21:40
83

Ruud van Nistelrooij kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft van PSV. Volgens de 46-jarige oefenmeester uit Oss hebben de Eindhovenaren een goede prestatie geleverd in de Europa League, maar liet zijn ploeg in de competitie nog weleens wat steken vallen.

"Als ik terugkijk, is de eerste helft van het seizoen er één met ups en downs geweest", zegt Van Nistelrooij in gesprek met Voetbal International. "We hebben met de Supercup (Johan Cruijff Schaal, red.) de eerste prijs gepakt en vervolgens in de Europa League een heel goede campagne gedraaid met dertien punten. In de competitie staan we op een plek waardoor we na de winterstop meedoen om de titel. In zijn algemeenheid kunnen we dus redelijk tevreden zijn."

Wedden

Meer odds

Ondanks dat PSV nog volop kans maakt op het winnen van de landstitel, is Van Nistelrooij erg kritisch. "Vier nederlagen in veertien wedstrijden is natuurlijk wel te veel. We zaten in een goede reeks en wilden het bevestigen in een topper", aldus de PSV-trainer, die doelt op het thuisduel met AZ (0-1 nederlaag). "Het resultaat is uiteindelijk zeer teleurstellend, want als we hadden gewonnen, hadden we daar gestaan waar we wilden, nadat we ons de afgelopen weken goed hadden teruggeknokt. Het is uithuilen en opnieuw beginnen."